HÖSTMENY á la carte & Menyförslag
Höstens Smårätter á la carte
Kallt
Bet-& HöstärtsRöra 65:-
Smakrik “hemmus” av Höstärt & Rödbetor. Serveras med ALGOTs egengjorda brödchips
Marinerad TrädgårdsSquash 65:-
Saltinlagd med ÄppelVinäger, Kallpressad Raps, & Dillfrö, serveras med Svensk Smetana & Honung
KalkonLeverMousse 135:-
KalkonLeverMousse med Härbakad, rostad Brioche & Lokala Plommon karamelliserade i Äppelsprit från FJÄRE
Svensk Mozzarella & Kantareller 175:-
BuffelMozzarella från Öja Gård i Sörmland, Stekta, picklade Kantareller & fänkålsinlagda druvor, Friterad Focaccia, Citron & Körvel
SikRom & Våffla 225:-
20g Svensk SikRom, Brynt SmörKräm, rosa Rättika m Pepparrot & Syrligt Äpple, serveras med BoveteVåffla
Råbiff HöstSkogen 185:-
80g handskuret Nötinnanlår från Naturgården med KarlJohanSvampsMajo, Friterad Schalottenlök, Smörstekt & Sherryinlagd Kejsarhatt, samt HöstlövsTuille med Timjan & Lagrad Hårdost
Rotselleri i HöstSkogen 145:-
Vår Råbiff i vegetarisk tappning Bakad Rotselleri, KarlJohanSvampsMajo, Friterad Schalottenlök, Smörstekt & Sherryinlagd Kejsarhatt, samt HöstlövsTuille med Timjan & Lagrad Hårdost
Nyskuren Chark 115:-
Fråga om dagens utbud av Charkuterier, som vi skivar på beställning, per sort, á 30 g
Bröd
ALGOT´s Surdegsbröd m Vallmo 65:-
Nybakat, serveras med vårt egensyrade, härkärnade Smör
ALGOT´s Filmjölksbröd 65:-
Hembakat Filmjölksbröd med Sirap & kryddor, serveras vårt egensyrade, härkärnade Smör
OstServering
Eldost 135:-
Eldost från Kungsbacka Ysteri med Kryddig Röd KrusbärsKompott med Kardemumma
Ett urval av Ostar 155:-
4 olika lokala Hantverks ostar, Serveras med Fröknäcke & Marmelad
Varmt
“Solig Skördetid” 95:-
Krämig Majs, Grillade Vaxbönor, HavtornsSyrad Gulbeta & Rotfruktschips
Krispig Tånga Kålpannkaka 85:-
Tunna “fries” av krispig Kålpannkaka, med Kål från Tånga Gård, Serveras med Sötsyrlig SvartVinbärsKräm & Rökt SvampMajo
Grillad Spetskål 95:-
Grillad spetskål dressad med PäronBalsamico från Odensjö, Rostade Hasselnötter & överöst med riven lagrad smörig hårdost; “Efterglöd”
TryffelPommes 75:-
Handskurna Pommes Frites på Skånsk Potatis, med TryffelSalt, Karamelliserad Lök- & TryffelMajo
TILLVAL: riven HöstTryffel 75:-
Ädel Ravioli 125:-
Härgjord Pasta fylld med Ricotta från KungsbackaYsteri & Dragon. Serveras med Krämig GrönmögelOst spräckt med DragonOlja, toppat med Honungsrostade Valnötter & Saltinlagda Hjortron
Kolja, Fläder & Krusbär 155:-
FläderRimmad NordhavsKolja, Inlagda Gröna Krusbär & SandefjordsSås med FläderbärsKapris
GrisTaco m Pumpa & Nypon 135:-
Sojaglazead, nattbakad & dragen Karré, Rostad Pumpapuré, isad silverlök, Smetana & Kryddiga Nypon i krispigt tacoskal
Anka & Björnbär 155:-
Confiterat Anklår med bevarade Björnbär, Kräm på GotlandsLins & Brynt Smör samt Anksky med Balsamico från Odensjö
Sött
Dekonstruerad ÄppelPaj 145:-
Kallmixad DiscoverySorbet, Karamellig ÄppelKompott, HavreKrisp, VaniljNamelaka, & Salt Kolasås m Rosmarin
FläderbärsParfait & LakritsMazarin 135:-
SvartVinbär- & FläderBärsParfait,
SaltLakritsmazarin & FläderBärsSkum
Skogens ChokladSorbet 75:-
Härgjord av Lokal Hantverkschoklad från Standout Chocolate, med skogens Blåbär & Granskott
ALGOTs VaniljGlass m Punsch 75:-
Härgjord Gräddglass med Äkta Vanilj & Punsch. Serveras på smul av Brynt Smör-kaka
ALGOTs Chokladtryffel 45:-
Fråga om nuvarande variant. Alltid härgjord av Lokal Hantverkschoklad från Standout Chocolate i Mölndal
Med reservation för små ändringar!
Höst hos ALGOT
3/9- 16/11- 2025
Halländska “Tapas” på Lokala Råvaror i säsong!
Vi brinner för att ta tillvara på allt det goda som finns här runt omkring oss i säsongen just nu, och samarbetar helst med de producenter som verkar här nära i vårt vackra Halland! Ibland sträcker vi oss lite längre bort, för att hitta något specifikt, men vi har alltid med oss en medvetenhet i hållbarhetstänk & arbetar aktivt för att ta till vara och minska matsvinn.
Att plocka med smårätter fulla av smak, har kommit att ligga oss och våra gäster varmt om hjärtat, så det fortsätter vi med!
Vi inspireras av allt från BarndomsMinnen till Matresor vi gjort och erfarenheter från våra tidigare år i branschen. Just nu tar vi tillvara så mycket vi bara kan från Natur och Trädgårdar runt i Kungsbacka med omnejd. Sammanfattat så får du “oss serverat på små charmiga udda tallrikar, med väldigt mycket hjärta!”
Hur mycket ska jag beställa?
Menyn består av små Tapaslika rätter.
Hur mycket du behöver är såklart individuellt,
men 3-4 matiga rätter per person
plus Bröd & något Sött eller Ost brukar vara lagom.
Jobbigt att välja?
Plocka en av våra färdigmatchade Menyer,
så kan du bara luta dig tillbaka & så smakresan serverad!
Rätterna serveras i kökets ordning,
och kommer till bordet några i taget, uppdelade i det angivna antalet serveringar.
Trevligt att dela!
Sharing-konceptet innebär att
när ni beställer flera portioner av samma rätt,
så kommer det mer på en större tallrik
att plocka ifrån
Vi är en kontantfri restaurang.
Rådgör med personalen vid eventuella allergier!
———————————————————————————
Höstens Satta Menyer
Lilla SkördeMenyn
3 serveringar 495:-
Dryckespaket 395:-
Alkoholfritt 245:-
Bet-& HöstärtsRöra
Smakrik “hemmus” av Höstärt & Rödbetor. Serveras med ALGOTs egengjorda brödchips
Svensk Mozzarella & Kantareller
BuffelMozzarella från Öja Gård i Sörmland, Nystekta Kantareller & fänkålsinlagda druvor, Friterad Focaccia, Citron & Körvel
~
Kolja, Fläder & Krusbär
FläderRimmad NordhavsKolja, Inlagda Gröna Krusbär & SandefjordsSås med FläderbärsKapris
Grillad Spetskål
Grillad spetskål dressad med PäronBalsamico från Odensjö, Rostade Hasselnötter & överöst med riven lagrad smörig hårdost; “Efterglöd”
Krispig Kålpannkaka
Tunna “fries” av krispig Kålpannkaka, med Kål från Tånga Gård,, Serveras med Sötsyrlig SvartVinbärsKräm & Rökt SvampMajo
~
FläderbärsParfait & LakritsMazarin
SvartVinbär- & FläderBärsParfait, SaltLakritsmazarin & FläderBärsSkum
——————————————————————-
ALGOTs Höstmeny
5 serveringar 695:-
Dryckespaket 595:-
Alkoholfritt 395:-
Sikrom
Svensk Sikrom, Brynt SmörKräm, rosa Rättika m Pepparrot & Syrligt Äpple. serveras med BoveteVåffla
~
ALGOT´s Brödservering
Nybakat & härbakat Surdegsbröd & Filmjölksbröd, serveras med vårt egensyrade, härkärnade Smör
Råbiff HöstSkogen
Handskuret Nötinnanlår från Naturgården med KarlJohanSvampsMajo, Friterad Schalottenlök, Smörstekt & Sherryinlagd Kejsarhatt, samt HöstlövsTuille med Timjan & Lagrad Hårdost
~
“Solig Skördetid”
Krämig Majs, Grillade Vaxbönor, havtornssyrad Gulbeta & Rotfrukschips
Anka & Björnbär
Confiterat Anklår med bevarade Björnbär, KorallLinsKräm & Anksky på SkogsbärsBalsamico från Odensjö
TryffelPommes
Handskurna Pommes Frites på Skånsk Potatis, med TryffelSalt, Karamelliserad Lök- & TryffelMajo
TILLVAL: riven HöstTryffel 75:-
~
Ett urval av Ostar
4 olika lokala HantverksOstar, Serveras med Fröknäcke & Marmelad
~
Dekonstruerad ÄppelPaj
Kallmixad DiscoverySorbet, Karamellig ÄppelKompott, HavreKrisp, VaniljNamelaka, Salt Kolasås m Rosmarin
———————————————————————————————————————————-