HÖSTMENY á la carte & Menyförslag

       

Höstens Smårätter á la carte

Kallt

Bet-& HöstärtsRöra                                 65:-

Smakrik “hemmus” av Höstärt & Rödbetor. Serveras med ALGOTs egengjorda brödchips

Marinerad TrädgårdsSquash                    65:-

Saltinlagd med ÄppelVinäger, Kallpressad Raps, & Dillfrö, serveras med Svensk Smetana & Honung

KalkonLeverMousse                                 135:-

KalkonLeverMousse med Härbakad, rostad Brioche & Lokala Plommon karamelliserade i Äppelsprit från FJÄRE

Svensk Mozzarella & Kantareller               175:-      

BuffelMozzarella från Öja Gård i Sörmland, Stekta, picklade Kantareller & fänkålsinlagda druvor, Friterad Focaccia, Citron & Körvel 

SikRom & Våffla                                       225:-

20g Svensk SikRom, Brynt SmörKräm, rosa Rättika m Pepparrot & Syrligt Äpple, serveras med BoveteVåffla

Råbiff HöstSkogen                                            185:-

80g handskuret Nötinnanlår från Naturgården med KarlJohanSvampsMajo, Friterad Schalottenlök, Smörstekt & Sherryinlagd Kejsarhatt, samt HöstlövsTuille med Timjan & Lagrad Hårdost                                            

Rotselleri i HöstSkogen                             145:-

Vår Råbiff i vegetarisk tappning Bakad Rotselleri, KarlJohanSvampsMajo, Friterad Schalottenlök, Smörstekt & Sherryinlagd Kejsarhatt, samt HöstlövsTuille med Timjan & Lagrad Hårdost                                                 

Nyskuren Chark                                        115:-

Fråga om dagens utbud av Charkuterier, som vi skivar på beställning, per sort, á 30 g

  

 Bröd

ALGOT´s Surdegsbröd m Vallmo               65:-

Nybakat, serveras med vårt egensyrade, härkärnade Smör

ALGOT´s  Filmjölksbröd                             65:-

Hembakat Filmjölksbröd med Sirap & kryddor, serveras vårt egensyrade, härkärnade Smör



OstServering

Eldost                                                       135:-            

Eldost från Kungsbacka Ysteri med Kryddig Röd KrusbärsKompott med Kardemumma

Ett urval av Ostar                           155:-

4 olika lokala Hantverks ostar, Serveras med Fröknäcke & Marmelad



Varmt

“Solig Skördetid”                                        95:-

Krämig Majs, Grillade Vaxbönor, HavtornsSyrad Gulbeta & Rotfruktschips

Krispig Tånga Kålpannkaka                     85:-

Tunna “fries” av krispig Kålpannkaka, med Kål från Tånga Gård, Serveras med Sötsyrlig SvartVinbärsKräm & Rökt SvampMajo 

Grillad Spetskål                                        95:-

Grillad spetskål dressad med PäronBalsamico från Odensjö, Rostade Hasselnötter & överöst med riven lagrad smörig hårdost; “Efterglöd”

TryffelPommes                                          75:-

Handskurna Pommes Frites på Skånsk Potatis, med TryffelSalt, Karamelliserad Lök- & TryffelMajo

  • TILLVAL: riven HöstTryffel 75:- 

Ädel Ravioli                                              125:-

Härgjord Pasta fylld med Ricotta från KungsbackaYsteri & Dragon. Serveras med Krämig GrönmögelOst spräckt med DragonOlja, toppat med Honungsrostade Valnötter & Saltinlagda Hjortron

Kolja, Fläder & Krusbär                              155:-

FläderRimmad NordhavsKolja, Inlagda Gröna Krusbär & SandefjordsSås med FläderbärsKapris 

GrisTaco m Pumpa & Nypon                      135:-

Sojaglazead, nattbakad & dragen Karré, Rostad Pumpapuré, isad silverlök, Smetana & Kryddiga Nypon i krispigt tacoskal

Anka & Björnbär                                       155:-

Confiterat Anklår med bevarade Björnbär, Kräm på GotlandsLins & Brynt Smör samt Anksky med Balsamico från Odensjö                   

 

Sött 

Dekonstruerad ÄppelPaj                        145:-

Kallmixad DiscoverySorbet, Karamellig ÄppelKompott, HavreKrisp, VaniljNamelaka, & Salt Kolasås m Rosmarin 

FläderbärsParfait & LakritsMazarin      135:-

SvartVinbär- & FläderBärsParfait, 

SaltLakritsmazarin & FläderBärsSkum


Skogens ChokladSorbet                          75:-

Härgjord av Lokal Hantverkschoklad från Standout Chocolate, med skogens Blåbär & Granskott 

ALGOTs VaniljGlass m Punsch                 75:-

Härgjord Gräddglass med Äkta Vanilj & Punsch. Serveras på smul av Brynt Smör-kaka


ALGOTs Chokladtryffel                           45:-

Fråga om nuvarande variant. Alltid härgjord av Lokal Hantverkschoklad från Standout Chocolate i Mölndal


Med reservation för små ändringar!


    Höst hos  ALGOT

3/9- 16/11- 2025

Halländska “Tapas” på Lokala Råvaror i säsong!

Vi brinner för att ta tillvara på allt det goda som finns här runt omkring oss i säsongen just nu, och samarbetar helst med de producenter som verkar här nära i vårt vackra Halland! Ibland sträcker vi oss lite längre bort, för att hitta något specifikt, men vi har alltid med oss en medvetenhet i hållbarhetstänk & arbetar aktivt för att ta till vara och minska matsvinn.

Att plocka med smårätter fulla av smak, har kommit att ligga oss och våra gäster varmt om hjärtat, så det fortsätter vi med! 

 Vi inspireras av allt från BarndomsMinnen till Matresor vi gjort och erfarenheter från våra tidigare år i branschen. Just nu tar vi tillvara så mycket vi bara kan från Natur och Trädgårdar runt i Kungsbacka med omnejd. Sammanfattat så får du “oss serverat på små charmiga udda tallrikar, med väldigt mycket hjärta!” 

Hur mycket ska jag beställa?

Menyn består av små Tapaslika rätter. 

Hur mycket du behöver är såklart individuellt, 

men 3-4 matiga rätter per person 

plus Bröd & något Sött eller Ost brukar vara lagom. 


Jobbigt att välja? 

Plocka en av våra färdigmatchade Menyer, 

så kan du bara luta dig tillbaka & så smakresan serverad! 

Rätterna serveras i kökets ordning, 

och kommer till bordet några i taget, uppdelade i det angivna antalet serveringar. 


Trevligt att dela! 

Sharing-konceptet innebär att 

när ni beställer flera portioner av samma rätt, 

så kommer det mer på en större tallrik 

att plocka ifrån

Vi är en kontantfri restaurang. 

Rådgör med personalen vid eventuella allergier!

      

   ———————————————————————————                             

Höstens Satta Menyer

Lilla SkördeMenyn

3 serveringar 495:- 

Dryckespaket 395:-

Alkoholfritt 245:-


Bet-& HöstärtsRöra    

Smakrik “hemmus” av Höstärt & Rödbetor. Serveras med ALGOTs egengjorda brödchips

Svensk Mozzarella  & Kantareller      

BuffelMozzarella från Öja Gård i Sörmland, Nystekta Kantareller & fänkålsinlagda druvor, Friterad Focaccia, Citron & Körvel

 ~ 

Kolja, Fläder & Krusbär 

FläderRimmad NordhavsKolja, Inlagda Gröna Krusbär & SandefjordsSås med FläderbärsKapris

Grillad Spetskål

Grillad spetskål dressad med PäronBalsamico från Odensjö, Rostade Hasselnötter & överöst med riven lagrad smörig hårdost; “Efterglöd”

Krispig Kålpannkaka 

Tunna “fries” av krispig Kålpannkaka, med Kål från Tånga Gård,, Serveras med Sötsyrlig SvartVinbärsKräm & Rökt SvampMajo 

 ~ 

FläderbärsParfait & LakritsMazarin 

SvartVinbär- & FläderBärsParfait, SaltLakritsmazarin & FläderBärsSkum 



——————————————————————-

ALGOTs Höstmeny

 5 serveringar 695:-

Dryckespaket 595:-

Alkoholfritt 395:-

Sikrom

Svensk Sikrom, Brynt SmörKräm, rosa Rättika m Pepparrot & Syrligt Äpple. serveras med BoveteVåffla

 ~ 

ALGOT´s Brödservering

Nybakat & härbakat Surdegsbröd & Filmjölksbröd, serveras med vårt egensyrade, härkärnade Smör

Råbiff HöstSkogen

Handskuret Nötinnanlår från Naturgården med KarlJohanSvampsMajo, Friterad Schalottenlök, Smörstekt & Sherryinlagd Kejsarhatt, samt HöstlövsTuille med Timjan & Lagrad Hårdost 

 ~ 

“Solig Skördetid” 

Krämig Majs, Grillade Vaxbönor, havtornssyrad Gulbeta & Rotfrukschips

Anka & Björnbär    

 Confiterat Anklår med bevarade Björnbär, KorallLinsKräm & Anksky på SkogsbärsBalsamico från Odensjö                  

TryffelPommes 

Handskurna Pommes Frites på Skånsk Potatis, med TryffelSalt, Karamelliserad Lök- & TryffelMajo

  • TILLVAL: riven HöstTryffel 75:- 

 ~ 

Ett urval av Ostar

4 olika lokala HantverksOstar, Serveras med Fröknäcke & Marmelad 

 ~ 

Dekonstruerad ÄppelPaj  

Kallmixad DiscoverySorbet, Karamellig ÄppelKompott, HavreKrisp, VaniljNamelaka, Salt Kolasås m Rosmarin 




———————————————————————————————————————————-

Fredrik Craas