OM OSS PÅ ALGOT
Fredrik & Millys historia
Vi har båda lång erfarenhet inom restaurangbranchen och är båda utbildade kockar, servitörer & sommelierer.
Fredrik har arbetat på flera högsatsande stjärnkrogar både i Sverige och utomlands, bland annat för Gordon Ramseys tidigare Stjärnkrog Maze i centrala London och Stjärnkrogen Upperhouse under sin storhetstid i Göteborg.
Han var också med och lade grunden för stjärnkrogen Project på Södra Vägen.
Han har varit med och öppnat/utvecklat koncept på flera av Göteborgs innerstadskrogar, Inte minst Natur, men även Bord 27, Totale. När han bodde i Majorna och Studerade till Sommelier jobbade han även på Tapasbaren i Majorna.
Stället som allra starkast influerat Fredrik i hans karriär och hur han är som Ledare var när han jobbade för Jonas Lagerström och Danny Falkeman på YOLO i Djursholm, på där han inte bara lagade mat och serverade världskändiar och kungligheter utan också utvecklade sin sunda och ambitiösa syn på att driva krog. Jonas & Danny är numera framgångsrika stjärnkrögare bakom Etoile & Celeste i Stockholm. Utöver Fredriks långa erfarenhet i kök och matsal har han även samlat på sig andra viktiga bitar för förståelsen i branchen då han jobbat för Grönsakshallen Sorunda Västkusten med färskvaror, som resande Vinsäljare för restaurangbranschen i Västsverige för Dryckesbutiken, och arbetat med en stor bredd av olika typer av verksamheter inom bemanning.
Milly har efter sin civilekonomexamen på handels istället följt sitt hjärta och jobbat sig fram inom restaurangbranchens alla positioner. Bland annat på Natur, Lisebergs Wärdshus, SK mat & människor & SAND. Allt från fine dining/stjärnkrog till stora banketter och caterings, bland annat som Dessertansvarig på Göteborgsoperan och har utbildat mig inom Choklad runt om i Europa (bland annat på Ecole Chocolat i Paris, och djupdykt i Belgien, Schweiz & Mexico)... De senaste åren (Efter att ha vunnit Sverigemästerkapen i Pralinmakning 2019) Har Milly arbetat renodlat med choklad som både Chocolatier (skapar praliner mm) på både Liseberg (Fröken Ellen) och i eget företag (@millyskonditorifantasi /GastroDidaktAB) och som Chokladmakare (gör choklad från grunden utav kakaobönan och utvecklar nya sorters Chokladcouvertyr för bland annat Svenska kocklandslaget, hos prisbelönta Standout Chocolate som två år i rad kammat hem “Världens bästa Choklad”- The golden Bean).
Tillsammans har vi en brinnande passion för ALLT gott i livet och har sedan vi träffades haft denna gemensamma dröm om att få driva vår egen restaurang tillsammans!
Allt gott inom mat, dryck, choklad, provningar & hantverk
Vi är inget ALGOT utan vår underbara personal, handplockade personligheter som är precis rätt människor på rätt plats.
med talanger med oss på denna resa.
I matsalen möter ni fantastiska Gustav som har varit med oss sen start, han älskar naturvin och är alltid sig själv, hans glädje hans sätt att hitta nåt o snacka om med precis allt o alla smittar av sig!
Även Henrik huserar i matsalen och har ett otroligt imponerande fokus på er som gäster, där ni alla ska få bli sedda och hörda. Bli inte förvånade om han slänger ur sig en och annan långdragen vits som ni kanske inte fattar i mellan serveringarna.
På fritiden gör han cider, öl och fruktvin, plinkar Cello och går på spelningar på dom mest underliga platserna! Ibland stöter ni kanske på Malva, Amanda, Nelly, eller Elvira som alla är fantastiska hjältar som hoppar in o hjälper till i tid o otid när vi har lite extra mycket att göra. I köket finner vi Sanna, Kristin och Svante som lagar ljuvlig mat åt er.
Dessutom är vi glada att ha med oss Viking som hjälper till att springa i både kök och servis, och sköter allt annat som ska skötas på en restaurang, när ni inte ser!